Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(Download) "Filip Collin: Herr Collins besök i Hades" by Frank Heller * eBook PDF Kindle ePub Free

Filip Collin: Herr Collins besök i Hades

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Filip Collin: Herr Collins besök i Hades
  • Author : Frank Heller
  • Release Date : January 15, 2018
  • Genre: Mysteries & Thrillers,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 1884 KB

Description

Den uttrĂ„kade gentlemannatjuven Filip Collin njuter av en plötslig vĂ€rmevĂ„g under en vintervistelse i Paris. 

Men efter lite för mÄnga sysslolösa dagar pÄ stadens uteserveringar Àr han uttrÄkad.

Han förklarar för sin vĂ€n Lavertisse att han gĂ€rna skulle betala en smĂ€rre förmögenhet för att fĂ„ vara med om nĂ„got spĂ€nnande. 


Bara nĂ„gra minuter senare ser Collin en ovanligt vacker kvinna och bestĂ€mmer sig för att följa efter henne. Det hĂ€r leder till en av de mest galna upplevelser den svenske Ă€ventyraren nĂ„gonsin rĂ„kat ut för.    


Det hĂ€r Ă€r en av mĂ„nga berĂ€ttelser om gentlemannatjuven Filip Collin som fĂ€ngslat lĂ€sare sedan 1910-talet. Under flera decennier var det hĂ€r svenskarnas absoluta favoritlĂ€sning.  

 

Den finurlige tjuven skapades av författaren Frank Heller (1886–1947) och byggde delvis pĂ„ hans egen brokiga bakgrund. Ofta upptrĂ€der Collin under olika alias, bland annat som professor Pelotard, och han har flera medarbetare, bland annat fransmannen Lavertisse och britten Graham.  


Den hĂ€r texten publicerades ursprungligen Ă„r 1949 i novellsamlingen ”Herr Collins sĂ€llsamma Ă€ventyr” med titeln ”Herr Collins besök i Hades”.  Författare till texten Ă€r Frank Heller (1886–1947). 


Eftersom den hÀr texten skrevs i början av 1900-talet sÄ innehÄller den mÄtt, ord och personer som inte Àr sÄ bekanta i dag. DÀrför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.


Books Free Download "Filip Collin: Herr Collins besök i Hades" PDF ePub Kindle